\n
usp icon 50 jaar expertise
usp icon Dynamisch vanuit Harderwijk en Goes

Over ESZET

Zonder moeite vinden wat je zoekt en laten bezorgen op elke gewenste locatie in Nederland. ESZET Group maakt het mogelijk voor jou. De producten die jij nodig hebt leveren we direct uit voorraad, vanuit onze vestigingen in Harderwijk en Goes. De meeste bestellingen leveren we in de gewenste hoeveelheid en op maat op nagenoeg elke locatie in heel Nederland.

Onze dienstverlening bestaat uit meer dan alleen de verkoop van producten. Vanuit een nuchtere instelling werken we aan passende oplossingen voor jouw organisatie. Dat doen we samen, met jou als klant en met ons hele team.

Jij kunt rekenen op ESZET als échte aanwinst voor elk project!

header image

Partner voor elke uitdaging

ESZET Group staat voor service. We hanteren een hoge servicegraad in bereikbaarheid en logistiek. We streven ernaar een toonaangevende partner te zijn voor (E)-installateurs, aannemers in de inframarkt en adviesbureaus in de elektrotechnische sector. Onze missie daarbij is het bieden van hoogwaardige elektrotechnische oplossingen. Oplossingen die gekenmerkt worden door onze expertise, dienstverlening en het faciliteren van innovaties. Zo helpen we onze klanten succesvol te zijn in hun projecten en energietransitie

Duurzame vooruitgang

Onze visie is duidelijk: dé eerste keus worden als leverancier in de elektrotechnische branche. Hoe we dat bereiken? Door innovatieve toepassingen te bieden aan de markt, door te investeren in kennis en door te bouwen aan duurzame relaties met onze klanten en partners. ESZET Group zet de standaard voor kwaliteit, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid in de branche en voor een positieve impact op maatschappij en milieu.

Wij laten het geld wat we verdienen in het bedrijf en als het goed gaat, profiteert iedereen mee, want we doen het samen. Ik loop vaak even door het magazijn en houd zo betrokkenheid met alle medewerkers. We zijn niet anders gaan denken of werken.

Martin Dooijeweerd | Eigenaar

Medewerkers vertellen

Mark Lagerwij

Mark Lagerwij

"We zijn voortdurend in beweging en voorbereid op de toekomst, dankzij onze betrokken collega’s door het hele bedrijf heen. Een mooi bedrijf om voor te werken wat ik al 22 jaar met trots doe."

Tim Bil

Tim Bil

"Binnen ESZET hangt een goede sfeer, waarbij collega's te hulp schieten als dat nodig is. Je merkt dat ESZET aan het ontwikkelen en investeren is. Dit geeft mij een fijn gevoel, wetende dat er meer werk komt. Daarnaast steunt het bedrijf mij om een opleiding te volgen tot chauffeur. Hier ben ik nu mee bezig."

Ingrid Bezemer

Ingrid Bezemer

"Al 23 jaar werk ik met veel plezier bij de Eszet Group. Als echte “Eszetter” probeer ik graag de belangen van onze klanten zo goed mogelijk invulling te geven. De contacten met klanten en fabrikanten zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is!"

Vanuit onze visie investeren we in kennis, werken we aan de relatie met klanten en partners en bieden we innovatieve toepassingen. Allemaal met een positieve impact op maatschappij en milieu.

Yuri Groenewoud | Algemeen Directeur

Dynamisch vanuit Harderwijk en Goes

image box

Ons hoofdkantoor en logistiek centrum staat in Harderwijk. Vanuit hier leveren we producten die jij nodig hebt direct uit voorraad. Ophalen kan natuurlijk ook.

image box

Om de levering van producten door heel Nederland te bevorderen, hebben we ook een vestiging in Goes. Hier kun je zelfs jouw bestellingen bij onze vestiging ophalen.

Waarom kiezen voor ESZET?

Experts staan voor jou klaar

ESZET is meer dan een elektrotechnische groothandel. Met meer dan 50 jaar ervaring op zak, staan we dagelijks voor je klaar. Onze experts hebben uitgebreide kennis op het gebied van data, elektro en verlichting. Zij helpen je met al jouw vragen en geven je advies voor een succesvolle afronding van elk project!

tab title

Maatwerk

Ben je op zoek naar een specifiek type kabel met een lengte van 3 meter? Dan koop je liever geen complete haspel met 500 meter kabel. Kabels op maat leveren, daar danken we voor een groot deel ons bestaan aan. Daar zijn we een halve eeuw geleden mee begonnen. En dat doen we nog steeds. Daarnaast leveren we nog meer maatwerk, perfect afgestemd op jouw behoeften.

tab title

Actieve kennisdeling

Echte oplossingen bieden, daar gaat het ons om. Bij ESZET geloven we in actieve kennisdeling. Samen met jou zoeken we naar de beste oplossingen, die passen bij jouw organisatie en projecten. Onze specialisten creëren maatwerk, in de producten die we leveren én in onze dienstverlening. Dat doen we door onze kennis te delen en mee te denken met elk project. Zo pakken we samen elke uitdaging aan.

tab title

Faciliteren van innovatie

Innovatieve en duurzame oplossingen, die perfect passen bij jouw projecten. Van slimme verlichting tot zonnepanelen, ESZET maakt het mogelijk. We bieden de nieuwste technologische innovaties, afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. Samen werken we aan duurzame relaties en zetten we de standaard voor een toekomstgerichte aanpak.

 

 

tab title

Geschiedenis

50 image

In 1972 wordt Handelsonderneming ESZET opgericht door Nico W. Zorge. Het begon allemaal in een flat in Rijswijk. Vanuit de woning en een garage worden kabels verkocht. Door de groei van het bedrijf wordt later een magazijnruimte in Den Haag in gebruik genomen.

Tijdens de eerste jaren werkte naast Nico ook zijn vrouw mee in het bedrijf. De flat werd verwisseld voor een grotere woning met een bijpassende kantoorruimte, ook in Rijswijk. Inmiddels waren er al zes collega’s werkzaam bij ESZET.

Tegen het einde van de jaren 70 wordt een stuk grond aangekocht op het industriegebied in Harderwijk. Daar worden een kantoor en magazijnen gebouwd voor ESZET Electro Harderwijk B.V. In de jaren 80 gaat het bedrijf volledig over naar Harderwijk.

50 image
50 image

De volgende stap

50 image

In 1984 wordt een volgende stap genomen met de oprichting van ESZET Data B.V. in Zeewolde. ESZET Lighting B.V., een divisie die gespecialiseerd is in ‘technische verlichting’ voor grote industriële toepassingen en sportaccommodaties, wordt op 2 maart 1992 opgericht.

De drie bedrijven betrekken in 1995 een nieuw logistiek centrum in Harderwijk. De overname van ESZET door Martin Dooijeweerd in 2014 betekende de start van een nieuw tijdperk voor het bedrijf. Om de levering van producten door heel Nederland te bevorderen, is in 2019 een vestiging van ESZET Group geopend in Goes. Op 1 juli 2022 vierde ESZET Group haar 50-jarig bestaan samen met klanten, bekenden en collega’s.